New bathroom in Oately

This renovation in Oatley was a clever rethinking and redesign of space with the division of the former extra-large master bathroom and hallway to create a new bathroom. 

View photos of the new ensuite bathroom »

Clever use of space was paramount with the division of the existing main bathroom into two separate rooms.  In the main bathroom, ‘wet area’ was created to include the bath and shower with no dividing walls or screens. This gave the room an open plan feel, creating a sense of space. It is also much easier to keep clean.

A single panel of glass between the wet area and the rest of the bathroom ensures the vanity and toilet stay dry.

This design is a good option in a bathroom of this shape and avoids the need for a bath over a shower which was the common design solution of decades past.

A wet area was created to include the bath and shower with no dividing walls or screens.

Skylights were fitted to ensure plenty of natural light in both rooms as the main bath had only one small high window and the ensuite would have none.

The customer’s choice of a beautiful grey floor tile, paired with a Carrara wall tile, worked beautifully.  The large, dark grey hexagon feature walls added interest to the space.

The large, dark grey hexagon feature walls added interest to the space.

The ADP vanity from their London range, is a beautiful piece, especially when paired with the dramatic Ledin Mirage black framed round mirror mounted above.

The black framed mirror complemented the rest of the bathroom – even the unique, black Thermogroup heated towel ladder.

Built-in niches and recessed alcoves finish off this quality bathroom renovation.  Additionally, they avoid the need for other storage fixtures protruding from the wall.

Perfect for smaller spaces, slimline and compact Fienza toilets from their Luciana range were selected for both the ensuite and main bathroom

With such a great base to work with, the look of this bathroom could be altered over time with a change of towel colour and accents.  It could be made more masculine or more feminine depending on the main users.

More photos »

Built-in niches and recessed alcoves eliminated the need for protruding storage.

 


Abode Renovations Sydney